Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Не работят задните ел стъкла - Алфа 147
Collapse
X
-
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНяма отделно реле. Задните стъкла се управляват от модул, който се намира под задната седалка (дясната и част, под един капак). Намери го и му почисти конекторите. За да изписва грешка и за да не работят задните стъкла (или да работят, когато си искат) аз залагам на калпава връзка на CAN шината между боди компютъра и въпросния модул.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеЯ пак, че не разбрах къде участва бодито?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеЯ пак, че не разбрах къде участва бодито?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеБодито, модулът за задните стъкла и конзолата от шофьорската врата ползват обща CAN шина.
---------- Post added at 06:37 ---------- Previous post was at 06:36 ----------
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеГледам, че се напъваш нещо, ама като не знаеш някои неща, то по-добре си замълчи.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНапъвам, щот знам за разлика от теб, който само пишеш постове без съдържание по темата
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНищо лично, но да напишеш подобно нещо точно по адрес на колегата BO, е крайно нелепо.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНищо лично и аз, но бодито не участва в задните стъкла освен в свалянето и вдигането им от дистанционното. Да погледне схемата все пак
Щом бодито не участва освен във вдигане и сваляне от дистанционното, защо вдига аларма за неизправност по задните стъкла?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеАлармата я вдига модула за управление, той следи всичко
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко му откачиш захранването на модула, ще се визуализира ли аларма? Очевидно - да. Тогава за какви неизправности следи нещо, което не е захранено?
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеАми като няма връзка с управляващия модул за ел стъклата - ще ти даде аларма. Виж добре схемата и прочети все пак описанието
Вече те питах, но ти смислен отговор не даде. Затова пак ще попитам.
Как разбра от схемата, каква е точно логиката на действие?
Тези неща се установяват евентуално с CAN анализатор.
Останалото са свободни съчинения, които и аз мога да пиша, но не им е тук мястото.
Накратко - отговорих ти на въпроса, каква е ролята на боди-то в бизнеса със задните стъкла, което очевидно ти беше непонятно, щом питаш.
Казаха ти го вече, сега и аз ще ти го кажа - спри да се напъваш с необосновани теории и ако имаш да дадеш полезен съвет на колегата за да си реши проблема, то казвай нещо по същество.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
здравейте колеги, имам 147ца с 4/5 врати, но на управлението ми за стъклата имам само 2 бутона, може ли да ми кажете как се свалят задните стъклаLast edited by iliqncho147; d.m.y г., 19:51.
Comment
-
Първоначално публикувано от iliqncho147 Покажи съобщениездравейте колеги, имам 147ца с 4/5 врати, но на управлението ми за стъклата имам само 2 бутона, може ли да ми кажете как се свалят задните стъкла
http://www.mediafire.com/view/flya4n...608_122245.jpg
Comment
Comment