Известие

Collapse
No announcement yet.

Не работят задните ел стъкла - Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
    Някой ако знае дали има такова реле при 147 и къде се намира. Да видим какво ще излезе накрая. Бушоните са си здрави. Аз попринцип задните стъкла мразя да ги смъква някой и стоят заключени от шофьорския панел, обаче е много дразнещо да мигат километрите.
    Няма отделно реле. Задните стъкла се управляват от модул, който се намира под задната седалка (дясната и част, под един капак). Намери го и му почисти конекторите. За да изписва грешка и за да не работят задните стъкла (или да работят, когато си искат) аз залагам на калпава връзка на CAN шината между боди компютъра и въпросния модул.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Няма отделно реле. Задните стъкла се управляват от модул, който се намира под задната седалка (дясната и част, под един капак). Намери го и му почисти конекторите. За да изписва грешка и за да не работят задните стъкла (или да работят, когато си искат) аз залагам на калпава връзка на CAN шината между боди компютъра и въпросния модул.
      Я пак, че не разбрах къде участва бодито?

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
        Бодито, модулът за задните стъкла и конзолата от шофьорската врата ползват обща CAN шина.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Гледам, че се напъваш нещо, ама като не знаеш някои неща, то по-добре си замълчи.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Бодито, модулът за задните стъкла и конзолата от шофьорската врата ползват обща CAN шина.
            Да, ама бодито управлява задните стъкла само в определени случаи. А не при нормалното отваряне и затваряне.

---------- Post added at 06:37 ---------- Previous post was at 06:36 ----------

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
            Гледам, че се напъваш нещо, ама като не знаеш някои неща, то по-добре си замълчи.
            Напъвам, щот знам за разлика от теб, който само пишеш постове без съдържание по темата

Comment

Напъвам, щот знам за разлика от теб, който само пишеш постове без съдържание по темата
              Нищо лично, но да напишеш подобно нещо точно по адрес на колегата BO, е крайно нелепо.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Нищо лично, но да напишеш подобно нещо точно по адрес на колегата BO, е крайно нелепо.
                Нищо лично и аз, но бодито не участва в задните стъкла освен в свалянето и вдигането им от дистанционното. Да погледне схемата все пак

Comment

Нищо лично и аз, но бодито не участва в задните стъкла освен в свалянето и вдигането им от дистанционното. Да погледне схемата все пак
                  И как го разбра това, гледайки схемата?

Щом бодито не участва освен във вдигане и сваляне от дистанционното, защо вдига аларма за неизправност по задните стъкла?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Алармата я вдига модула за управление, той следи всичко

Comment

Алармата я вдига модула за управление, той следи всичко
                      Ако му откачиш захранването на модула, ще се визуализира ли аларма? Очевидно - да. Тогава за какви неизправности следи нещо, което не е захранено?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако му откачиш захранването на модула, ще се визуализира ли аларма? Очевидно - да. Тогава за какви неизправности следи нещо, което не е захранено?
                        Ами като няма връзка с управляващия модул за ел стъклата - ще ти даде аларма. Виж добре схемата и прочети все пак описанието

Comment

Ами като няма връзка с управляващия модул за ел стъклата - ще ти даде аларма. Виж добре схемата и прочети все пак описанието
                          Аз схемата вече съм я гледал. Единственото, което се вежда от нея е това, че бодито, модулът в шофьорската врата и този за задните стъкла са на една CAN шина.

Вече те питах, но ти смислен отговор не даде. Затова пак ще попитам.

Как разбра от схемата, каква е точно логиката на действие?

Тези неща се установяват евентуално с CAN анализатор.

Останалото са свободни съчинения, които и аз мога да пиша, но не им е тук мястото.

Накратко - отговорих ти на въпроса, каква е ролята на боди-то в бизнеса със задните стъкла, което очевидно ти беше непонятно, щом питаш.

Казаха ти го вече, сега и аз ще ти го кажа - спри да се напъваш с необосновани теории и ако имаш да дадеш полезен съвет на колегата за да си реши проблема, то казвай нещо по същество.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

В ЕПЕР освен схема има и функционално описание и т.н.
                            Прочети ги

---------- Post added at 14:45 ---------- Previous post was at 14:44 ----------

МЕС има доста възможности

Comment

здравейте колеги, имам 147ца с 4/5 врати, но на управлението ми за стъклата имам само 2 бутона, може ли да ми кажете как се свалят задните стъкла
                              Last edited by iliqncho147; d.m.y г., 19:51.

Comment

Първоначално публикувано от iliqncho147 Покажи съобщение
                                здравейте колеги, имам 147ца с 4/5 врати, но на управлението ми за стъклата имам само 2 бутона, може ли да ми кажете как се свалят задните стъкла

http://www.mediafire.com/view/flya4n...608_122245.jpg
                                Объркали са ти управлението, трябва ти ето това. Копчето "REAR" като е натиснато ти управлява задните, като не е вкл. ти управлява предните.

Comment

Working...
                                X